Австралийската система за ранно детско развитие KindyROO

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

gal_bebe

Австралийската система за ранно детско развитие KindyROO ще участва със свои български представители в тазгодишната “Академия за родители”, която ще се проведе на 16 и 17 май в  Paradise  Center в София. Целта на академията е да предаде знания и да създаде умения, необходими за отглеждането на здрави, силни, умни и активни деца.

Разбирането на организаторите е, че родителите са най-важните учители на децата си, а обичта към детето трябва да бъде в баланс  с умението да се поставят граници и да се следват правила.

Академията ще събере на едно място представители на над 2 000 семейства и над 50 лектори. Участието ще е безплатно, но е необходимо да се направи регистрация в Интернет.
За хилядите деца, които ще дойдат с родителите си, организаторите са планирали повече от 10 работилнички, които ще превърнат уикенда в чудесно семейно преживяване.
В една от тези работилници присъстващите ще могат да се запознаят с ефективността на KindyROO, да се включат в занимания по австралийската програма. Българският клон ще чества първата годишнина от стъпването си в България на 1 юни. За това относително кратко време мрежата от центрове в страната се разрасна сериозно и KindyROO вече присъства в 9 български  града, като в София, Варна и Пловдив те са повече от 1.

Системата се радва на голяма популярност по целия свят, тъй като помага на децата от 6 седмици до 5 години да развият мозъка и тялото си чрез научно обосновани програми от упражнения, музика, специфични движения и общуване с KindyROO учителите в присъствието на свой родител. Родителите помагат в първите движения на децата си, те чуват първото Браво! от тях.

За тези, които не могат да присъстват на Академията за родители, всички лекции ще бъдат излъчвани в реално време. Лекциите ще анализират най-честите проблеми, с които се сблъскват родителите.

За KindyROO

KindyROO е  създадена в Австралия през 1982 г. от Маргарет Сасе, майка на пет деца и специалист по ранно детско развитие. Три от нейните деца и днес развиват започнатото от нея.  KindyROO присъства в 13 страни и насърчава естественото и здравословно израстване на бебетата и децата до 5 години. За да се гарантира актуалността на програмата, екипът следи и внедрява последните новости от редица области като педиатрия, педагогика, психология и неврология. Доктор Джейн Уилямс, директор научно-развойна дейност на КиндиРу, е признат автор с множество научни публикации и работи с водещи световни експерти. Доказано е, че има пряка връзка между стимулирането на двигателната система и развитието на сетивата, които децата получават още от раждането си, и способността им да се справят добре в училище. 80% от мозъка се развива през първите 3 години, а през 90% – до 4-годишна възраст.Правилните стимулации по време на този период, подпомагат развитието на детето, а липсата им може да доведе до забавяне на съчетаването на мозъчната с двигателна дейности. Програмата обхваща поредица от класове за бебета от шест седмици до деца на пет години и е съобразена със специфичните потребности на всяка възраст.

www. KindyROO.bg

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,676 преглеждания

Comments are closed.