Артисти и деца правят коледни картички в подкрепа на Карин дом

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Коледни картички - Карин дом

В Карин Дом – Варна започна традиционната кампания за изработване на коледни картички от децата, посещаващи терапия. Събраните, благодарение на продажби средства ще се използват за подпомагане на дейността на превърналия се в символ на добротворчество център в сърцето на Морската градина. По-конкретно тази година традиционната коледна кампания ще събере средства за подпомагане на програмата за ранно детско развитие на Карин дом. Това са услуги за семейства с деца от 0 до 3г., при които има необходимост от проследяване на развитието, поради езиково-говорни, двигателни и поведенчески проблеми.

За първа година в инициативата се включват варненски артисти, които ще добавят щипка от своята креативност към детските коледни творби, включвайки се в създаването им заедно с децата от Карин дом.

Талантливите представители на съвременното изкуство, които споделят време и опит с децата в Карин дом са: Виктория Георгиева и Николай Божинов, известни като стрийт арт дуото SUNSHINERS, съвременният художник с изложби в цяла Европа – Калоян Илиев – Кокимото и Антония Колева – Нитра. Част от творческия екип е също Антоанета Абаджиева – млад художник и създател на последната визия на фестивала „Усмихни се, Карин дом“. Ще се присъедини и талантливата оперна певица – Филипа Руженова, която също ще добави своя творчески талант като художник.

В продължение на 3 дни в края на месец октомври, те пресъздават Коледната магия, демонстритайки своето новаторско мислене, в съчетание с въображението и представата за празника на децата.

„Не е лесно да работиш с деца. Ако обаче с тях работи детето в теб, можем да говорим за  забавление. Рисувахме, позабавлявахме се, беше приятно изживяване… по детски.“- споделя Кокимото.

Най-добрите две картички от всеки от трите дни ще бъдат разпечатани и пуснати в продажба, за да стигнат навреме до всички желаещи да ги купят и зарадват своите близки, приятели и колеги. Всеки може да вземе своята коледна картичка и да подкрепи Карин дом. Оригиналните подаръци са чудесен избор и за фирмите, искащи да заредят положително своите партньори и служители.

„Щастливи сме, че младите хора в изкуството подкрепят децата и са съпричастни не само към техните терапевтични нужди, но и към тяхната физическа и емоционална подкрепа. Магия остава в този дигитален свят да видим в пощенската си кутия истинска картичка, направена с много любов и подарена с внимание.“ – коментира Мариана Николова – директор  на Карин дом.

Освен създаването на интересен и различен коледен подарък, артистичната среща дава чудесен пример на децата, мислещите и действащите отвъд рамката могат да създават красиви и устойчиви във времето неща.

***
Карин дом
е организация с нестопанска цел и с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства. Карин дом работи усилено за промяна на нагласите към децата и хората със специални нужди, както и за насърчаване на доброволчеството и социалната ангажираност на младите хора в страната.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,876 преглеждания

Comments are closed.