„Ако бебетата можеха да говорят“ от Мириам Сежер

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
akobebmozhdagov3

На 16 май излиза от печат „Ако бебетата можеха да говорят”, още една новаторска, практически ориентирана книга от авторката на „Малкото училище – голямото начало” и „Думи, за да се родиш”.

„Ако бебетата можеха да говорят“  е книга за огромното терапевтично и превантивно значение на психоанализата в най-ранна възраст, предназначена както за специалиста, така и за всеки любознателен читател. И разбира се, за бъдещите майки. Мириам Сежер има дългогодишен опит в прилагането на различни психоаналитични техники и подходи за облекчаване на условията, при които възниква и еволюира уникалната връзка родител-дете. Сега авторката ни убеждава, че ако дадено бебе, проявяващо болестни симптоми, е било родено в анонимност, ако е било изоставено и осиновено, ако е родено чрез оплождане ин витро, ако майката е преживяла тежки моменти, най-подходящият начин да му се помогне, както и да се избегнат по-късните неврози и всякакви отклонения от нормата, е да му се говори, да му се обясни откъде произхожда, какво се е случило с него и защо.

За авторката:

mseger

Мириам Сежер е известен детски психиатър и психоаналитик, последовател на Франсоаз Долто, преподавател по „Психика и перинаталност“ и президент на организацията „Каузата на бебетата“. Разработва своя концепция и експериментална школа, а след 1993 г. участва периодично в множество конференции и колоквиуми във Франция и чужбина. Повече от десетилетие работи в майчинското отделение на болница край Париж, отзовавайки се всеки път, когато новородените или техните майки преживяват някакво страдание. Бестселърът й „Думи, за да се родиш” демонстрира и популяризира т. нар. „лечение чрез говорене“ – един хуманен метод за преодоляване на следродилна депресия и проблеми, свързани с развитието на бебетата.

Представянето на книгата е отворено за широката публика и ще се състои на 20 май от 18:00 ч. в аудитория 65 на СУ „Св. Климент Охридски” (Ректорат) в рамките на традиционния форум Дни на Франсоаз Долто в България.

Можете да заявите своето участие тук.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,505 преглеждания

Comments are closed.