Какво правят японските жени, за да имат порцеланова кожа и стройна фигура?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

woman-drinking-water

Ако и вие си задавате въпроса : „Какво правят японските жени, за да имат порцеланова кожа и стройна фигура?“, вероятно сте от жените, които са изтощени от постоянна умора и безкрайния списък от съвети, които с нищо не ви помагат. Не се тревожете и ние сме от тях, а отговорът се оказа точно на една ръка разстояние от чашата до чешмата точно в момента, в който се събуждаме сутрин.

Японците стават рано. Под рано – разбирайте наистина рано, за да изпълнят сутрешните си ритуали. Един от тях е правенето на гимнастика, другият е пиенето на вода точно след ставане от леглото.

Тази съвсем простичка ежедневна практика е разковничето на японското дълголетие, здраве, енергичност, работоспособност и добър външен вид. Японската традиция да се пие вода сутрин на гладно, някои наричат лечение, но то е обикновена и леснодостъпна практика, която всеки може да прилага, независимо от възрастта си. Резултатите са доказано положителни и поощряващи. Затова, ако досега само сте слушали, можете спокойно да пристъпите към прилагане на тази практика в ежедневието си, защото със сигурност само след броени дни:

1. Ще започнете да се чувствате по-здрави и свежи.
Усещането за лекота настъпва само няколко дни след началото, а детоксикацията започва веднага.

2. Метаболизмът ви ще се ускори.
Ако сте на диета за понижаване на теглото, ще забележите, че пиенето на вода на гладно допълнително ще приглуши усещането за глад и ще намали нуждата от чести похапвания между основните хранения. Ще усетите прилив на енергия.

3. Сутрешната чаша с вода помага за отслабването, дори да не сте на диета.
Този навик ще подпомогне храносмилането и ще го забърза, освен че ще намали апетита ви. Наред с това ще имате повече енергия, а това е допълнителен стимул за по-голяма физическа активност и добро настроение.

4. Сбогом на стомашните киселини и неразположение.
Съвременните хора често страдат от стомашни проблеми, включително и киселини, вследствие на неправилно хранене и приемане на готови и полуготови храни, които съдържат огромно количество трансмазнини, въглехидрати, консерванти и оцветители. Чашата вода сутрин на гладно ще ви помогне да се справите с този дискомфорт, които може би ви тормози след всяко хранене.

5. Блестяща кожа.
Няма нужда да ви убеждаваме в нещо, което е видно – японките имат прекрасна кожа и изглеждат удивително младолики, дори когато са прехвърлили 50-те. Пиенето на вода е първото и основно средство, за да избегнете преждевременното състаряване на кожата и образуването на бръчки. Само след месец ще забележите, че кожата ви е по-еластична и блестяща без да се налага да сменяте обичайната си козметика.

6. Косата се съживява.
Особено за жените, които имат слаба и чуплива коса, пиенето на вода рано сутрин не само ще стимулира растежа й, но ще подобри структурата й, ще я направи по лъскава и по-лесно податлива на прически.

7. Пикочните инфекции ще останат в миналото.
Всяка жена поне веднъж в живота си е изпитвала неудобството от възпаление на пикочните пътища, съпроводено с много болки. Чашата вода на гладно ще пречисти бъбреците и пикочните пътища и ще се погрижи за тях по-добре, отколкото всеки антибиотик.

8. Ще забравите за вирусите и ще боледувате по-рядко.
Този наистина елементарен, но изключително полезен сутрешен ритуал ще подобри състоянието на имунната ви система. Пиенето на вода сутрин на гладно държи далеч всички болести и ще ви помогне да забравите за повечето лекарства, до чиято помощ често сте прибягвали преди.

Как да пиете вода сутрин на гладно, така че да извлечете възможно повече ползи за здравето и красотата си?

Пиенето на вода сутрин на гладно ще ви зареди с енергия, с каквато дори кафето не би могло. Ето как да постигнете това:

– Непосредствено след събуждане изпивайте по 4 чаши вода. Препоръчително е това да става преди да сте измили дори зъбите си, и разбира се, на гладно.

– Съвсем естествено е да не можете да погълнете 4 чаши вода наведнъж от раз. Затова започнете с една и постепенно с времето увеличавайте количеството.

– В следващите 45 минути не приемайте други течности и храна.

– След тези 45 минути можете да закусите по обичайния за вас начин. Ще забележите, че количествата храна ще са доста по-малки.

– След закуска, обяд и вечеря в продължение на два часа се въздържайте от консумирането на храна.

Тази практика има доказано добри резултати при заболявания като диабет, хипертония, гастрит и запек. Обяснението на специалистите е, че водата подпомага отделянето на натрупаните в организма шлаки и изхвърлянето им, което подобрява общото състояние, вида и самочувствието.

Е, да си кажем „наздраве“ с по чаша вода още утре сутринта!

по материали от www.lifehack.org

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

28,930 преглеждания

Comments are closed.