Царевица по мексикански
Моя лична любима следобедна закуска е царевицата по мексикански. Тук също става дума за смесване на вкусове – сладката царевица със соленото сирене и лютия пипер. А майонезата прибавя “копринена” консистенция и е сплав за всички продукти. Когато живеехме в Чикаго, всеки ден около 16.30 чувах звънеца на подвижната улична количка и хуквах да си поръчам минимум една порция от следната амалгама:
– 1 кочан варена царевица (дръжте я в подсолената вода в която сте я варили докато не стане време да я приготвите)
– 1 супена лъжица майонеза (или веганеза – без животински продукти)
– 2 супени лъжици настърган на дребно кашкавал, или всякакво твърдо и солено сирене
– лют пипер или сос на вкус
Лимонелата е толкова използвана в Мексико, че някои хора прибавят сока й и тук.
Аглика Ангелова дарява хонорара си за инициативата „Училища за родители „Да пораснем заедно”. Направете го и Вие!
И ние като УНИЦЕФ вярваме, че всяко дете заслужава добър старт в живота си, грижовни родители и щастливо детство. Затова в момента набираме средства за създаването на „Училища за родители „Да пораснем заедно” в цялата страна. Тези училища ще осигурят на родителите на малки деца качествена информация, подкрепа и пространство, в което да споделят опит, знания, проблеми в присъствието на подготвени специалисти.
Помогни да има повече щастливи деца!
Направи дарение онлайн или научи повече на www.unicef.bg
1,483 преглеждания