• No categories

Лесни мака хапки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

maka

 

Време за приготвяне: 10 мин.
Доза: 16 бонбона
Необходими пособия: усмивки и добро настроение!

Продукти:
  • 2 с.л. мака на прах
  • 60 гр. брашно от рожкови или сурово какао
  • 250 гр. сусамово брашно
  • 30 мл. агаве нектар или 1-2 с.л. мед
  • филтрирана вода (при нужда)
Начин на приготвяне:
  1. Изсипете всички съставки в дълбока купа и ги омесете на ръка с помощта на лъжица или вилица. При необходимост добавете няколко лъжици филтрирана вода до получаването на стегнато тесто.
  2. От получената смес оформете вашите бонбонки с големината на орех или по ваше усмотрение.
  3. Готовите хапки може да се съхраняват в хладилник седмици наред и са една отлична закуска както за деца, така и за хора с по-натоварен дневен график.
Трикове и препоръки:
  • Хората с проблеми с инсулинопроизводството и диабета, както и всички онези, които се придържат към режима на д-р Казънс могат да заменят агаве нектара/меда със стевия на капки или на прах. В нашия случай 1 пакетче от 2 грама беше достатъчно да овкуси бонбонките дотолкова, че едвам да стигнат за снимката преди децата да ги нападнат.
  • Сусамовото брашно е с оптимални качества, когато е смляно непосредствено преди употреба. Ако нямате под ръка кафемелачка или сусам на зърна можете да го замените със суров тахан, като в този случай сусамовото масло се добавя до получаването на стегната полутвърда смес.

    обратно към седемте рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

3,196 преглеждания

Comments are closed.