Юнска зеленчукова супа с киноа
1 Тиквичка
1 чаша зелен фасул
2 стръка целина
2 листа от цвекло или лапад
2 средно големи моркова
1 малка глава лук
1 чаша киноа
Сол и копър, според вкуса
2-3 лъжици зехтин
Зеленият фасул, морковите и лука се нарязват на парченца и се варят на слаб огън. Когато поомекнат се добавят нарязаната тиквичка и предварително накиснатата киноа. След 10 минути се добавят нарязаните листа целина и цвекло/лапада. Нужни са още минута-две след като супата кипне. Маха се от огъня и се добавят копърът, зехтинът и солта.
Ако не харесвате вкуса на суров зехтин, може да се сложи и по-рано, но вече няма тази хранителна стойност.
2,812 преглеждания