• No categories

Почти “Гараш”, без печене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
garash

Тази рецепта е колкото удивително лесна, толкова и вкусна и също както еклеровия кейк се приготвя без печене, а вкусът й поразително напомня на класическата торта Гараш.

Продукти:
500 грама маслени или орехови бисквити
1 кутийка кондензирано мляко (375 гр.) – варено
125 гр орехови ядки
млечен или черен шоколад

Приготвяне:
Натрошете бисквитите на ситно, можете да ги смелите и в блендер. Запечете леко ореховите ядки в микровълновата печка или на сух тиган върху котлона, а след това ги прибавете към смлените бисквити и с няколко пулса на блендера натрошете и тях. Залейте сухата смес с кондензираното мляко и разбъркайте добре.

Така приготвената смес изсипете в тортена форма и приберете в хладилника за час.

Разтопете шоколада на водна баня и залейте сладкиша. Преди да се втвърди глазурата, поръсете с останалите орехови ядки и отново приберете в хладилника за още час.

Да ви е сладко!

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,994 преглеждания

Comments are closed.