Супа от тиквички и червена леща
Тази супа е особено подходяща за постите, за вегетарианска или веган диета, а понеже е много вкусна, децата също много я харесват. Прави се изключително бързо – за около 20 минути преди вечеря.
Вижте рецептата:
Продукти:
1 глава лук
1 морков
2 тиквички
1 чаена чаша червена леща
3 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
Хималайска сол на вкус
Пипер на вкус
1 супена лъжица сушена целина (1/2 прясна)
1 супена лъжица сушен естрагон
2 супени лъжици копър
1 супена лъжица магданоз (по желание)
Приготвяне:
Лукът, чесънът и морковите се нарязват на ситно и се слагат в 1, 5 литра подсолена вода да заврат. Варят се няколко минути, докато омекнат.
Добавят се тиквичките, нарязани на кубчета по 1 см. И червената леща, заедно със зехтина, целината и естрагона.
Варят се 15 минути или докато зеленчуците и лещата са сварени. Накрая се добавя копъра (и магданоза) и се захлупва.
Може да се пасира и да се поднесе като крем супа, ако децата предпочитат крем супи.
Прочетете още:
Крем супа от целина с хрупкава чабата
6,242 преглеждания