“Хомеопатия за бебета и малки деца” – Въпроси и Отговори с д-р Ирена Маждракова

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pink_flower_ baby

Лекарите хомеопати споделят, че напоследък има засилен интерес към хомеопатията от страна на майките, и според нас е нормално да е така. Редно е да се замислим за по-щадящи методи за лечение, когато става въпрос за здравето на нашите деца.

Принципите на хомеопатията датират от времето на Хипократ. През IV век той е открил наличието на два различни подхода към болестта: едният е чрез „противоположното”, а другият – чрез „подобното”. Традиционната медицина – или алопатия – лекува чрез противоположното, а хомеопатията – на принципа на подобното. 

Хомеопатията не се бори със симптомите на една или друга болест. Всъщност, целта на тези симптоми е да върнат организма в състоянието му на здраве, а хомеопатията подпомага този процес. Особеното при хомеопатията е, че няма универсални, подходящи за всички рецепти. Необходимо е лекарят-хомеопат много добре да се запознае със случая на пациента, за да разбере какво е предизвикало даденото заболяване и да подбере точното лекарство.

По време на срещата д-р Ирена Маждракова ще ни разкаже за основните принципи на хомеопатията, за това какво представляват хомеопатичните лекарства и тяхното действие. Ще ни помогне да разберем какво представлява здравето от гледна точка на хомеопатията и ще отговори на всичките ви въпроси.

Участието в срещите е лесно – регистрирайте се с писмо на info@estestveni-idei.com, на страницата ни във Фейсбук или на телефон 02 986 61 80. 

Цената за участие в една среща е 7 лв, карта за 4 срещи – 20 лв.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Събития

1,570 преглеждания

Comments are closed.