Мързеливо Суши или Гомоку Суши
„Суши“, което се сервира в купа ориз, и върху ориза са разпръснати различни видове зеленчуци (може и риба).
Доста популярно ястие не само в Япония а и по цял свят, лесно за приготвяне, здравословно и засищащо.
150 гр. ориз за суши
50 мл. марина за суши
50 гр. краставица
50 гр. морков
50 гр. дайкон ряпа (маринована бяла ряпа)
50 гр. авокадо
5 гр. уасаби
10 гр. маринован джинджифил
половин лист нори – пресовани водорасли за суши
Приготвянето става като ориза се измива хубаво под студена вода. Сварява се на слаб огън и след това се обърква с марината. Така готовият и охладен вече ориз се обърква със зеленчуците, норито се натрошава на дребни парчета и се сервива в купа, задължително трябва да има и соев сос.
Приготви за вас Хоа Данг, ресторант Слънце и Луна.
2,019 преглеждания