• No categories

Овесени блокчета с пресни ягоди

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

oveseni blokcheta s yagodi

Необходими продукти:

за кората и горната част:

– 2 ч.ч. овесени ядки
– 2 ч.ч. брашно (може да направите 1:1 с пълнозърнесто)
– 2/3 ч.ч. захар
– 1 ½ ч.л. канела
– ¾ ч.ч. масло на стайна температура
– ½ ч.л. сол
– 1 ч.л. ванилова есенция

за пълнежа:


– 4 ч.ч. ягоди, измити и нарязани на малки кубчета

– 1/3 ч.ч. захар
– сок от половин лимон
– 1/3 ч.ч. царевично нишесте

Начин на приготвяне:


1. В голяма купа сложете ягодите и захарта за пълнежа и оставете така за 10 минути. След това добавете лимоновия сок и нишестето и разбъркайте, докато се смесят.


2. Сложете в купа за разбъркване с миксер или в кухненския робот овесените ядки, брашното, канелата, мекото масло, солта, ванилията и захарта и бъркайте на ниска степен, докато се смесят. Оберете сместа от стените на купата и доразбийте на високи обороти за около 2 минути.


3. Намаслете добре тавичка с приблизителни размери 23 х 33 см. Разпределете 2/3 от сместа в нея и притиснете добре, за да се получи долната кора. Отгоре сложете ягодовия пълнеж. Накрая натрошете останалата част от сместа с овесените ядки и брашното.


4. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 35-40 минути, докато коричката стане златиста. Оставете да изстине напълно преди да нарежете на блокчета.

 

Още вкусни рецепти:

   Ирландска содена питка

   Салата с рукола, прошуто и смокини

   Макарони с броколи и сметана

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

31,493 преглеждания

Comments are closed.