Гъби с ориз
Гъбите с ориз са вкусно и любимо ястие, защото се приготвя бързо и може да се сервира като основно със салата или като гарнитура към месо или риба.
Необходими продукти за 4 порции:
– 200 г гъби
– 100 г ориз
– 1 глава кромид лук
– 5-6 с.л. зехтин или олио
– 300 мл гореща вода
– 1/2 връзка копър
– сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете лука и го нарежете на ситно. Здушете го в мазнината за около 4-5 минути на средна температура.
2. Добавете измитите и нарязани гъби и продължете готвенето още няколко минути.
3. Залейте с горещата вода и прибавете добре измития и почистен ориз.
4. Посолете и оставете на тих огън под капак за около 20 минути, докато оризът набъбне и поеме течността.
5. Поръсете с черен пипер и нарязания на дребно копър.
Още апетитни предложения:
7,576 преглеждания