Бърз и лесен тутманик
Необходими продукти за сместа:
- 2 бр. яйца
- 1 ч.ч. и 2 с.л. кисело мляко
- 1 ч.л. сода за хляб
- 2 ч.ч. брашно
- 2/3 ч.ч. олио или друг вид мазнина
- 1 и 1/2 ч.ч. сирене или кашкавал, а може и двете стига да се запази същата пропорция.
Необходими неща за печенето:
- Тавичка за хляб, може и за кекс;
- Хартия за печене, ако искате да излезе по-лесно и да не се ”мъчите” при миенето на тавата;
- Алуминиево фолио, то се слага, за да не изгори, като не се маха по време на печенето, може последните 3-5 минути да го махнете, но и без да го махате се получава апетитна коричка.
Начин на приготвяне:
Всички продукти се слагат в подходящ съд и се разбъркват. Не е необходимо да се бъркат поотделно и последователността не е от голямо значение, само брашното трябва да е последно. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес и изсипете в тавичката, която предварително сте покрили с хартията за печене, след което я обвийте с алуминиевото фолио и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180гр. за около 20-25 минути(ако фурната ви е по-слаба и виждате, че не е готов за това време, не с притеснявайте, печете докато коричката получи златист цвят и пробвайте с клечка все пак дали е готов). След като се изпече го завийте с кърпа и го оставете за час да изстине.
6,654 преглеждания