• No categories

Бургер с печено пиле и сирене бри

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

burger s pile i sirene bri

Всички обичаме хамбургери, особено децата, но често само ги гледаме отдалеч, защото не са най-здравословната храна. Но този пълнозърнест бургер с пилешки гърди е едно от изключенията от правилото. 

Необходими продукти за 2 порции:

– 2 обезкостени пилешки гърди
– 2 пълнозърнести хлебчета за бургери
– листа пресен спанак (добре почистени и измити)
– сирене Бри (обезмаслено)
– дижонска горчица
– розмарин, сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Махнете кожата на пилето и изрежете всички мазнини. Ако парчетата са много дебели, може да ги срежете на две. 

2. Начукайте леко месото и го подправете с розмарин, сол и черен пипер на вкус.

3. В нагорещен тиган (без мазнина или само намазан със зехтин) изпечете добре месото от двете страни.


4. Разполовете питките и ги запечете и тях за около 2 минути.


5. Намажете половинките с малко горчица и сглобете бургера, като подредите месото, спанака и сиренето.


Още от нашите рецепти:

pecheno pile s oriz   Печено пиле с ориз и зеленчуци

   Фритата с картофи и розмарин

   Смути с ананас и портокал

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,535 преглеждания

Comments are closed.