Фокача със сирене и бекон
Тази лесна и ефектна домашно приготвена фокача е идеална, за да си я потопите в малко зехтин, да си я хапнете със различни разядки и сосове или да я използвате за сандвич, вместо хляб. Обещаваме, че ще е вкусно, който и вариант да изберете.
Необходими продукти:
– 2 ¾ ч.ч. брашно
– 1 с.л. суха мая
– 1 равна с.л. захар
– ¾ ч.л. сол
– ½ ч.л. смлян черен пипер
– 1 ч.л. чесън на прах
– 1 ч.л. сушен риган
– 1 ч.л. сушен розмарин
– ½ ч.л. сушен босилек
– 1 ч.ч. топла вода
– 3 с.л. зехтин
– 1 1/2 ч.ч. сирене чедър, пармезан или друго твърдо жълто сирене (може да използвате и кашкавал)
– 5-6 слайса бекон
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете брашното, маята, захарта, солта и всички подправки. Добавете 2 с.л. зехтин и топлата вода.
2. Започнете да месите тестото. Когато продуктите се смесят добре, го прехвърлете на набрашнена повърхност и месете, докато стане еластично и гладко.
3. Намажете с мазнина голяма купа, сложете вътре тестото, завийте го с кърпа и оставете на топло да втасва около 20 минути.
4. Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете подходяща тава с хартия за печене и я намажете със зехтин. С набрашнени ръце разстелете и притиснете тестото.
5. Поръсете с останалата 1 с.л. зехтин. Разпределете равномерно сиренето и нарязания на парченца бекон.
6. Печете около 20-25 минути или докато стане златисто. Сервирайте топло или на стайна температура.
Още рецепти:
2,436 преглеждания