Глазирана сьомга с бърбън
Необходими продукти за 4 порции:
– 4 филета сьомга
– 3 с.л. кафява захар
– 3 с.л. бърбън
– 2 с.л. соев сос
– 1 с.л. настърган джинджифил (ако нямате, използвайте сух, но в по-малко количество)
– 1 с.л прясно изцеден лимонов сок
– 3 скилидки чесън, накълцани на ситно
– ¼ ч.л. прясно смлян черен пипер
– зехтин
– ¼ ч.ч. ситно нарязан зелен лук (само перата)
– 1 ч.л. печено сусамово семе
Начин на приготвяне:
1. Смесете бърбъна, соевия сос, джинджифила, лимоновия сок, чесъна и пипера и изсипете сместа в найлонов плик за печене. Сложете вътре рибата и запечатайте торбичката. Мариновайте в хладилника в продължение на 2 часа, като обръщате от време на време.
2. Загрейте голям тиган на средно-висока температура. Намажете със зехтина. Сложете рибата и марината. Гответе рибата по около 5 минути от всяка страна или докато видите,че е готова.
3. Сервирайте, като заливате всяка порция с 2 с.л. от соса. Поръсете със зеления лук и сусама.
4. Като гарнитура може да предложите бял ориз, варени картофи или зелена салата.
NB: Ако нямате бърбън, може да го замените с уиски, но за предпочитане е да следвате оригиналната рецепта, за постигане на точния вкус.
Вижте още от апетитните ни предложения:
3,485 преглеждания