• No categories

Крехко пиле с манго

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

Крехко пиле с манго
Знаете ли, че мангото е най-консумираният плод в света? В някои части на Карибско море мангото се яде по следния начин: Вземате прясно и сочно манго, хващате го в ръка като ябълка, влизате до кръста в морето и отхапвате голямо парче. Сочната сърцевина ще се стича по ръцете ви. Натапяте мангото във водата и след това отново отхапвате. Карибската традиция съчетава сладко и солено, както целувката „сладко“ и „горчиво“. В нашата рецепта за пиле с манго сме направили точно това.
 
Необходими продукти за 2 порции:
2 средно голями пилешки гърди
2 с. л. масло
1/2 чаша манго на кубчета
2 с. л. мащерка
1 ч. л. сол
сок от . лимон
конец за връзване
Затоплете фурната до 220°С. Междувременно нарежете манго на
кубчета и го разбъркайте с мащерката, солта и лимона. Прибавете
1 с. л. разтопено масло към плодовата смес. С остър нож разполо-
вете пилешките гърди напречно (както се отваря риба), за да полу-
чите две свързани половини. Напълнете „коремчето“ на пилешките
гърдички с получената смес от манго, затворете и завържете на
стегнато руло. Разтопете останалото масло в тиган и сгответе
гърдичките от двете страни, докато побелеят. Печете 20 минути
във вече загрятата фурна или докато видите красива карамелена
коричка.
 
Хранителна стойност:
за 1 порция
КАЛОРИИ460
MАЗНИНИ 25 г (48%)
БЕЛТЪЧИНИ 50 г (47%)
ВЪГЛЕХИДРАТИ 7 г (5%)
ФИБРИ 1 г

Как да добавим още калории?
Пригответе и сервирайте сос от сметана и синьо 
сирене или гъст сос от манго, кокос и зелен лук.

Обратно към седемте рецепти 

http://artofrealfood.com/

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

4,668 преглеждания

Comments are closed.