Мъфини с круши и ванилия
Необходими продукти (за 12 кексчета):
– 1 ½ ч.ч. брашно
– 2 яйца
– 1 ч.ч. кафява захар
– ½ ч.ч. масло + 3 с.л, разтопено
– 1-2 круши
– 1 ч.ч. ябълково пюре (неподсладено)
– 1 ½ ч.л. бакпулвер
– ½ ч.л. сода за хляб
– ¼ ч.л. настъргано индийско орехче
– ¼ ч.л. сол
– 1 ½ ч.л. ванилов екстракт
– 1 с.л. лимонова кора
– 2 ч.л. ванилова захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното и го разбъркайте в подходящ съд, заедно с бакпулвера, содата, индийското орехче и солта.
2. Разбийте добре яйцата и захарта. Добавете екстракта от ванилията и лимоновата кора и след това разтопеното масло (внимавайте като го разтопявате да не започне да се пържи) и разбъркайте до получаването на гладка кремообразна смес.
3. Разбъркайте ябълковото пюре, добавете получената яйчена смес и след това постепенно прибавяйте брашното.
4. Разпределете полученото тесто във форми за мъфини.
5. Измийте добре крушите и ги нарежете на тънки полумесеци. Украсете всяко кексче с няколко резена отгоре, като леко ги притискате. Поръсете с ваниловата захар.
6. Загрейте фурната на 200 градуса и печете до златисто на средното положение на скарата. Ако видите, че не са готови, след като се изпекат добре отгоре, може да ги покриете с фолио, да намалите температурата до 180 градуса и да ги допечете.
7. Извадете ги от фурната, изчакайте да изстинат леко, преди да ги извадите от формите. Сервирайте с топка ванилов сладолед.
Още рецепти за всички вкъщи:
6,804 преглеждания