Яйца по градинарски
Хрупкави сладки чушки, червен лук, пресен босилек! Колкото цвят, толкова вкус има в тази лесна, вкусна и полезна рецепта.
Можете да добавите пресни домати и малко тиквичка.
Необходими продукти:
4 супени лъжици готварска сметана
4 големи яйца
4 супени лъжици червени, жълти или оранжеви чушки, ситно нарязани
4 супени лъжици червен лук, ситно нарязан
сол и пипер на вкус
зехтин
1 супена лъжица пресен босилек, ситно нарязан
Как се приготвят:
Загрейте фурната до 250 градуса. Поставете четири огнеупорни купички в тавичка с вода. Изсипете една супена лъжица от сметаната на дъното на всяка купичка или гювече. Чукнете по едно яйце в сметаната, поставете по 1 с.л. нарязани чушки и 1 ч. л. червен лук върху яйцето. Поръсете със сол, пипер и малко зехтин. Поставете тавичката с яйцата в предварително загрята фурната и печете за 10-15 минути. Ако искате твърди жълтъци печете малко повече.
След като извадите яйцата от фурната, поръсете с босилека.
Източник: www.handmadecharlotte.com
2,080 преглеждания