• No categories

Яйца по градинарски

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_260175320

Хрупкави сладки чушки, червен лук, пресен босилек! Колкото цвят, толкова вкус има в тази лесна, вкусна и полезна рецепта.

Можете да добавите пресни домати и малко тиквичка.

Необходими продукти:

4 супени лъжици готварска сметана

4 големи яйца

4 супени лъжици червени, жълти или оранжеви чушки, ситно нарязани

4 супени лъжици червен лук, ситно нарязан

сол и пипер на вкус

зехтин

1 супена лъжица пресен босилек, ситно нарязан

Как се приготвят:

Загрейте фурната до 250 градуса. Поставете четири огнеупорни купички в тавичка с вода. Изсипете една супена лъжица от сметаната на дъното на всяка купичка или гювече. Чукнете по едно яйце в сметаната, поставете по 1 с.л. нарязани чушки и 1 ч. л. червен лук върху яйцето. Поръсете със сол, пипер и малко зехтин. Поставете тавичката с яйцата в предварително загрята фурната и печете за 10-15 минути. Ако искате твърди жълтъци печете малко повече.

След като извадите яйцата от фурната, поръсете с босилека.

Източник: www.handmadecharlotte.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,080 преглеждания

Comments are closed.