• No categories

Как да си направим домашно крема сирене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
krema sirene

Обичате ли крема сирене и колко често посягате към красивите кутийки в хипермаркетите? Защото изборът там е повече от главозамайващ, нали?

Едно е сигурно – ако вече имате наследници, искате за тях най-доброто.
И правилно! Затова често самият пазар ни отнема два пъти по-малко време, отколкото четенето на ситно изписаните букви и цифри в миниатюрните етикети.

Но всички знаем, че каквото и да пише в етикета, винаги остава съмнението, че там все нещичко е премълчано, а ако погледа ни се кръстоса с повече от две Е-та, тутакси се отказваме от подобен избор.
За да избегнете излишните съмнения и с убеденост да сервирате един от любимите деликатеси на цялото семейство, ви предлагаме нашата лесно изпълнима рецепта за приготвяне на вкусно и пълноценно домашно крема сирене.

Необходими са ви:
-3 литра прясно мляко
(ако имате откъде да си осигурите домашно, още по-добре, но трябва да е от проверена мандра или производител)
-5 с.л. кисело мляко 3,6%
-15 капки мая за сирене (продава се в специализираните магазини и на щандовете за млечни продукти в големите хипермаркети)
-1 супена лъжица сол

Сварете млякото в голяма тенджера и го оставете да изстине до 38-40 градуса или до температура, която ви позволява да топнете малкия си пръст, без да ви пари неприятно. Прибавете добре разбитото кисело мляко, маята и солта и разбъркайте всичко за 3-4 минути. Захлупете съда и го завийте с вълнен шал или одеяло, за да се запази топлината по-дълго време. Оставете на стайна температура поне за 8 часа.
След това изсипете получената кремообразна смес в тензухена или друга памучна кърпа и оставете да се отцежда още 8 часа. Колкото повече е времето за отцеждане, толкова по-твърдо ще стане вашето крема-сирене.

Крайният резултат е около 800гр. вкусно и с гарантирано качество крема сирене, с което можете да приготвите различни млечни пастети за цялото семейство.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

85,122 преглеждания

Comments are closed.