Пъстърва с ароматни подправки
Продукти:
1,2 кг почистена пъстърва;
сока от 1 лимон;
1 чаена чаша винен оцет;
6 стръка ароматни подправки;
смлян черен пипер;
сол.
Приготвяне: Изплакнете внимателно пъстървата. Натрийте я отвътре с лимоновия сок, сол и черен пипер. Сложете я в хладилника да постои 30 минути. Вържете рибата на кръг. В съда за готвене на пара сипете вода, оцета, добавете нарязаните на едро подправки и кипнете. Наредете рибата в кошницата за готвене на пара и гответе на пара около 25 минути.
При поднасяне сложете рибата в затоплена чиния, като предварително я развържете. Поднесете с любимата ви гарнитура.
Рецептата е от книгата на Невяна Кънчева Готвим на пара
на издателство Колхида
4,141 преглеждания