Лимонена риба (12 месеца плюс)
Тази рецепта е идеалната „основна” рецепта за приготвяне на риба с лимон – класиката в жанра.
Продукти:
1/3 чаша масло
2/3 лимон, изстискан на сок
¾ ч.л. сол, черен пипер и сушен магданоз на вкус
2 скилидки чесън, намачкани
4 филета бяла риба
Загрейте предварително фурната на 175 С. Разтопете маслото в един средно голям тиган на средна температура. Смесете с лимоновия сок, солта и останалите подправки. Оставете да заври и дръжте върху котлона 10 мин., като разбърквате постоянно, до сгъстяване.
Върху хартия за печене наредете филетата и покрийте с ½ от масления сос, поръсете с подправки по желание (най-подходящ е лимоновият пипер). Увийте във фолио.
Печете 15 до 20 минути, докато месото омекне и лесно се разделя на слоеве с вилица. При сервиране полейте готовите филета с останалия сос.
Не забравяйте да се консултирайте с педиатъра си относно твърдата храна и рисковете от алергия за бебето ви. Приятен апетит!
888 преглеждания