Печени картофи с чеснов сос
Продукти: 1 килограм картофи, 1 глава чесън, 3-4 лъжици заквасена сметана, ½ китка магданоз, ½ литър вода, 4 супени лъжици брашно, олио, черен пипер, сол на вкус.
Измиваме картофите много хубаво, посоляваме ги, напръскваме ги с малко олио и ги слагаме цели във фурната да се изпекат. През това време приготвяме чесновият сос, като задушаваме чесъна с останалото олио и малко от водата. След като чесъна омекне добавяме сметаната и останалата вода. Разбъркваме добре. Поръсваме с черен пипер и оставяме соса да се сгъсти. Когатокартофите са готови ги изваждаме и разрязваме по дължина. Поливаме ги с чесновия сос. По желание можете да добавите и по парченце кашкавал.
Рецепта от книгата “Селска кухня”
на издателство Колхида
2,481 преглеждания