Бадемов сладкиш с череши
Този десерт не съдържа глутен и млечни продукти, затова е подходящ за деца и възрастни с непоносимост към глутена или лактозата. Основна съставка в него е бадемовата пулпа, която остава след като приготвите бадемово мляко.
Бадемовият сладкиш с череши е лек, свеж и не много сладък, заради това е идеален за лятото. Парче от него, поднесено с чаша бадемово мляко е чудесен десерт или следобедна закуска за децата, но и за техните родители.
Продукти:
1 ½ чаша бадемова пулпа (това е пулпата – сухата субстанция, която остава при правене на мляко от сурови бадеми)
½ чаша царевично брашно
3 яйца
½ чаша меко кокосово масло, на стайна температура
½ чаша бадемово мляко
5 с.л. мед
¾ чаша обезкостени череши
1 ч.л. бакпулвер
1-2 капки бадемово етерично масло (по-желание, за да засилите бадемовия вкус)
щипка сол
Приготвяне:
В голяма купа смесете бадемовата пулпа с царевичното брашно, бакпулвера и солта. Използвайте вилица, за да разрохкате добре сместа.
В по-малка купа разбийте с телена бъркалка яйцата и налейте към тях бадемовото мляко. Като продължите да разбивате, добавете меда, бадемовото и кокосовото масло.
Изсипете съдържанието на малката купа в голямата и разбъркайте до хомогенна смес.
Намажете дъното на подходяща тава (чудесно се получава в 25 сантиметрова керамична тава за пай) с кокосово масло и изсипете в нея готовата смес. Отгоре разпределете обезкостените череши.
Печете в предварително загрята на 180С фурна 35 минути. Към края наблюдавайте сладкиша да не изгори и при необходимост изключете горния реотан.
Изчакайте да изстине и поръсете с кокосово брашно – изглежда като пудра захар, но си спестявате излишните калории и нездравословни ефекти на захарта!
Магдалена Пашова е холистичен нутриционист и цветотерапевт по системата Bush Flower Essences. Работи с жени, които искат да подобрят здравето и начина си на хранене, с бъдещи и настоящи майки, с малки деца. Организира различни тренинги, лекции и уебинари. Прилага холистичен подход към здравето, който включва начин на хранене, начин на живот и мислене. Повече за нея може да прочетете в сайта й www.naturelita.com.
Книгата й „По-здрави бебета“ бе представена пред българската аудитория през февруари 2015 г.
Още за Маги Пашова можете да прочетете и тук.
5,105 преглеждания