• No categories

Сладкиш с елда и орехи пекан

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Сладкиш с елда и орехи пекан

Продукти:
100 г брашно от елда, 50 г краве масло, 100 г мед, 1 яйце, 100 г едро счукани ядки от орехи пекан.

Стрийте брашното с размекнатото краве масло докато се получат трохи. Добавете 2 супени лъжици вода, замесете тесто, покрийте го с кърпа и го оставете настрани за половин час. Разстелете го на равен пласт в кръгла тавичка.
Разбийте меда с яйцето и намажете блата. Отгоре посипете  ореховите ядки. Печете в предварително загрята до 180 градуса  фурна около половин час.

Можете да поднесете този сладкиш както топъл, така и студен.

Рецептата е предоставена от издателство Колхида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

5,253 преглеждания

Comments are closed.