Девет от десет деца до 14-годишна възраст използват мобилни устройства

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bebeja-sus-smartphoni-k

През 2018 г. само едно от десет деца на възраст от 7 до 14 години не използва мобилни услуги. Това показват резултатите от национално представително проучване на потребителските навици и ползването на мобилен интернет, проведено от агенция за пазарни изследвания “Арбитраж” сред 2600 души в края на миналата година по поръчка на един от българските мобилни оператори.

През последните 5 години използващите мобилни услуги деца до 14 години са били най-много през 2015 и 2016 г., когато 94% от тях са се възползвали от услугите. През последните две години най-големият ръст в проникването на смартфони в България е сред хората във възрастова група 55-64 години. В края на 2018 г. около 66% от тях използват смартфони, докато през 2017 г. те са били 51 на

От изследването се разбира, че само 3% от населението над 15 години в България не ползват мобилни услуги.

Над 90% от потребителите на мобилни услуги в България предпочитат абонаментните планове на операторите за сметка на предплатените услуги, като през последните години се забелязва намаление на клиентите, ползващи два или повече мобилни оператора, показват още резултатите от проучването. Сред потребителите, които не използват мобилни телефони, повечето са във възрастовата група над 65 години.

Над половината от българските потребители на мобилни услуги посещават социалните мрежи (55%), гледат видеоклипове (54%) и споделят снимки (51%) през мобилните си телефони. Около 47% използват мобилен интернет, за да научават последните новини и да се информират за времето, а любителите на музикални стрийминг услуги и интернет радио са около 25%. Приблизително 13% от потребителите на мобилен интернет осъществяват банкови транзакции през своите смартфони.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

806 преглеждания

Comments are closed.