Мляко с ориз – нов прочит на старата класика
1 чаена чаша ориз
2 зрънца карамфил
1 пръчка канела
4 ¼ чаени чаши мляко
1 чаена чаша подсладено кондензирано мляко
Почистете и измийте ориза. Загрейте млякото в тенджера с дебело дъно, добавете карамфила и канелата. Прибавете ориза към млякото и варете на слаб огън, докато оризът се свари. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори. Когато оризът е готов, прибавете кондензираното мляко и оставете на котлона още 20-минути, като продължавате да бъркате десерта.
Дръпнете го от печката и оставете да се охлади.
Сервирайте млякото с ориз в стъклени чаши, като подредите редувайки го с пластове крем дулче лече (можете да го намерите готов).
Поръсете всяка чашка с канела на прах.
Да ви е сладко!
9,136 преглеждания