• No categories

Мляко с ориз – нов прочит на старата класика

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

mlqko-s-oriz

1 чаена чаша ориз

2 зрънца карамфил

1 пръчка канела

4 ¼ чаени чаши мляко

1 чаена чаша подсладено кондензирано мляко

Почистете и измийте ориза. Загрейте млякото в тенджера с дебело дъно, добавете карамфила и канелата. Прибавете ориза към млякото и варете на слаб огън, докато оризът се свари. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори. Когато оризът е готов, прибавете кондензираното мляко и оставете на котлона още 20-минути, като продължавате да бъркате десерта.

Дръпнете го от печката и оставете да се охлади.

Сервирайте млякото с ориз в стъклени чаши, като подредите редувайки го с пластове крем дулче лече (можете да го намерите готов).

Поръсете всяка чашка с канела на прах.

Да ви е сладко!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

9,023 преглеждания

Comments are closed.