• No categories

Коледна звезда от плат

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Днешното ни предложение е красива звезда от плат, която се прави много бързо и лесно, за да краси елхата или прозореца с много настроение.

 

По идея и снимки на Тeaket quilt shop


Необходимите материали: различни парченца платове или филц на листове, копчета, панделки, ножица, конец и игла /шевна машина.


Нарисувайте на парче картон звезда. Вслучая е с 4 лъча, но ако решите, можете да я направите и с повече, и с по-малко. Изрежете шаблона. Сгънете парчетата плат на 2 с лицето навътре. Наложете шаблона и го очертайте върху платовете.


Шийте по контура на звездата. Не зашивайте изцяло звездата, а оставете в края на шева отвор, за да има как да я обърнете. Изрежете ушитата звезда от плата, обърнете я (можете да използвате клечка или молив, за да обърнете хубаво лъчите на звездите).


След обръщането, зашийте на ръка отворите за обръщане. Ако не ви се шие, можете и да ги залепите с текстилно лепило или подлепващо.


Наредете трите звезди така, че лъчите им леко да се разминават. Застопорете ги с копче в средата, добавете и панделка. Вашата коледна звезда е готова!:)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,899 преглеждания

Comments are closed.