9 причини да миете косатa си по-рядко

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Защо ако мием косата си по-рядко е по-добре?

beautiful hair


Създателите на съвременните средства за поддържане на личната хигиена и красотата все повече се стремят да намаляват химическите агенти в тях, но въпреки това химията  преобладава. За мнозина вероятно ще е изненадващ фактът, че ако ежедневният душ е само с вода кожата и косата  ни само ще спечелят от това.

Ето няколко факта в подкрепа на това твърдение:

1.     Косата ще се омазнява по-малко
Първоначално ще ви се струва, че косата е ужасно мазна, но само след броени дни нещата ще си дойдат на място. Работата е в това, че химията в шампоаните лишава косата от естествените й овлажнители и принуждава скалпа да произвежда повече себум. Този процес ще бъде прекъснат в момента, в който спрем да използваме агресивни шампоани и ще позволи на кожата на главата да се грижи сама за себе си.

2.     Повече сън
Ежедневното измиване на косата изисква време, поне половин час повече всяка сутрин, което можете да спестите в полза на съня. Времето, което ще прекарате в миене на дългите си коси под душа, след това да оформяте с четка и сешоар използвайте за малко повече излежаване и по-малко сутрешен стрес.

3.     По-малко заплетени краища
Когато намалите третирането на косата, кожата на скалпа ви ще се успокои, ще е по-малко раздразнена, а това ще укрепи косъма, ще го направи по-еластичен и здрав, което е предпоставка за по-малко заплитане на краищата.

4.     Ако се боядисвате – цветът ще издържа по-дълго
Колкото по-рядко миете косата си, толкова по-дълго ще се задържи цвета на боята, ако се боядисвате. Това освен време, ще ви спести и средства за нови флакони боя и разбира се, по-малко третиране на косата ви, а колкото по-малко третирате косата си, толкова по-жизнена ще е тя.

5.     Косъмът ще стане по-здрав и дебел
Редица шампоани могат буквално да убият косата ви, тъй като я изсушават и разрушават структурата на косъма в дълбочина. Това обикновено води до търсене на все повече и по-нови продукти за коса и използването им, което създава един омагьосан кръг. Колкото по-рядко използвате шампоан, толкова по-скоро косата ви ще си върне естествената красота и плътност.

6.     Грижа към околната среда
Използването на по-малко козметични средства пази и вас, и природата.

7.     Полза за семейния бюджет
Колкото по-малко средства за козметика за коса (и не само) – шампоани, боя, маски, балсами, гелове и лакове за коса давате, толкова повече ще ви остават за други удоволствия или просто ще спестявате.

8.     Околните ще ви затрупат с въпроси и внимание
Хората около вас ще искат да разберат защо правите всичко това. В отговор на тяхното любопитство, вие самите ще затвърждавате ползите от решението си да намалите или изцяло да престанете да използвате козметични средства.

9.     Ще се сдобиете с мечтаните прически
И накрая – ще се удивите колко по-гъвкава и податлива на прически е станала вашата коса, защото всяка мечтана прическа сега ще е възможна по съвсем естествен начин и без излишна химия.

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

20,425 преглеждания

Comments are closed.