9 факта за децата, родени през август

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

summer

Август е третия летен месец, в който се наслаждаваме с радост на високите температури и ваканцията.

Това е и месецът, в който се раждат най-енергичните и уверени в себе си деца.

Ето кои са деветте отличителни черти на децата, родени през този летен месец.

1. Те ​​са самоуверени и организирани. Децата, родени през август се отличават със силни воля и притежават неповторима харизма. Те са практични и обръщат внимание дори на най-малките подробности от заобикалящия ги свят.

2. През август са родени едни от най-известните световни политически лидери – Барак Обама и Бил Клинтън, талантливия Ив Сен Лоран, мистериозната Мата Хари, мрачният шегаджия Алфред Хичкок.

3. Доброто самочувствие и увереност мотивира децата, родени през август да се стремят към постигане на високи цели. Повечето от тях постигат добри професионални успехи и високи постове. Те търсят съзнателно кариерно израстване и лидерски позиции.

4. Родените от 1 до 23 август са амбициозни и харизматични Лъвчета, а от 24 до 31 август – целенасочени и дисциплинирани Деви.

5. Цветето, което се идентифицира с родените през август е гладиол. По времето на древния Рим гладиолът се е смятал за цветето на гладиаторите – смели и безстрашни хора. То символизира лоялност, смелост, искреност, дълго и вярно приятелство и не на последно място – смелост.

6. Камъкът на родените през август е оникса. Той символизира здраве и богатство. Смята се, че отблъсква негативните емоции от този, който го носи. В древни времена ониксът се е използвал за пречистване и успокояване на ума и сърцето от лоши помисли и за отваряне на сърдечната чакра. Това е камък, който се използва за заземяване и насърчаване на самоконтрола.

7. Родените през август деца рядко се поддават на депресия. Учените обясняват това със ярката слънчева светлина през август, която кара хората да се чувстват щастливи.

8. Някои изследователи смятат, че момичетата, родени през август, са по-умни от момчетата, родени през същия месец. Така че, ако имате момиче, родено през август, вие може би отглеждате дете-чудо.

9. Децата, родени през август имат сложен характер и се отличават с изключителна интелигентност. Те обичат да учат и да търсят знания, благодарение на  вродената си упоритост и целенасоченост, те израстват много умни, а това ги прави и много успешни.

Ето защо родителите на августовските деца трябва да са готови не само да учат децата си, но и те самите да се учат от тях.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

11,116 преглеждания

Comments are closed.