8 ползи от целувките

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_157903328

Кога за последен път целунахте някой любим?

Защото, може би знаете, а може би – не, но целувките могат да са прекрасна мини-тренировка за сърцето, хормонален балансьор и средство за стимулиране на доброто настроение. Тя е едно от най-сладките интимни удоволствия в живота. Чрез нея човек може да изрази себе си, да изпълни душата ви със смисъл, да осмисли пространството около вас. Целувката е нежният и прекрасен начин, чрез който да изразите привързаността си към някого и да получите потвърждение за нечии чувства.

Целувката освен, че доставя физическо и емоционално удоволствие, носи и много ползи за здравето. С нейна помощ можете реално да промените настроението си, мисленето си, а те ще променят рано или късно живота ви като цяло. Чрез целувката хората могат да се свържат в дълбока и искрена връзка, която може да продължи с години, а за някои да постави основите на връзка завинаги.

Ето някои от основните ползи за физическото ни здраве:

1. Целувката помага за намаляване на кръвното налягане

Целувките носят ползи не само за сърцето в емоционален план, но стимулират чисто физическите му функции. Една страстна целувка стимулира сърцето ви по едни от най-здравословните начини, тъй като тя спомага да понижаването на кръвното налягане. Целуването разширява кръвоносните съдове, подобрява се кръвообръщението, а това спомага за отличното кръвооросяване на всички органи и системи в човешкия организъм.

2. Целувките облекчават менструални болки и главоболие

Целувките са страхотно средство против главоболие и менструални болки. Този ефект отново е свързано с разширяването на кръвоносните съдове и подобряването на кръвообръщението, което облекчава спазмите. Затова, може би, вместо фразата: „Скъпи, не сега, боли ме главата“, използвайте: „Миличък, целуни ме, защото ме боли главата.“

3. Целувката предпазва от кариес

Когато се целувате секрецията на слюнка се увеличава, а това подпомага отмиването на бактериите, отложени по зъбите, които водят до образуване на кариеси.

4. Целувките повишават нивата на хормана на щастието

Вероятно неведнъж сте чували да казват, че нивото на стрес е в пряка зависимост от честотата на интимни ласки. Доказано е, че двойките, които по-често имат интимни контакти и се отдават на ласки, се чувстват много по-спокойни, по-отпуснати и щастливи. Химическите процеси, които протичат по време на тези моменти в мозъка са в пряка зависимост от повишените нива на серотонина, допамина и окситоцина. Ето защо, не пропускайте моментите на близост и интимност с партньора си, защото освен полза за вас, полза ще има и за партньора ви, а това със сигурност ще е от полза и за връзката ви.

5. Целувките горят калории

Естествено една целувка няма как да изгори толкова калории, колкото ще изгорите в 30 минутна интензивна тренировка, но със сигурност ще ви лиши от 8 до 16 калории. По време на любовен акт с интензивни целувки са ангажирани всички мускулни групи, така че освен удоволствието от това упражнение, то ще ви донесе и минуси в калорийния баланс.

6. Целувките повишават самочувствието

Мъжете, които получават по-често страстни целувки от съпругите си сутрин преди да тръгнат за работа, ги прави по-концентрирани, по-успешни и по-печеливши. Те са по-добри професионалисти и респективно имат по-високи доходи. Когато едни мъж напуска дома си щастлив, той е по-продуктивен в работата си, емоционално балансиран е и неговите мисли са насочени към това как да изкара повече пари за благосъстоянието на семейството си. Целувката е пряко свързана със самочувствието на отделния индивид и с усещането му, че е ценен и обичан.

7. Дълбоките целувки са отлично средство за фейслифтинг

Ако се чудите какви упражнения да правите за да останат шията и лицето ви с добре оформени контури възможно най-дълго време не се чудете дали да прибягвате до помощта на целувките, а ги практикувайте възможно по-често. Целуването тренира отлично лицевите мускули.

8. Целувката е барометър за сексуалната съвместимост с партньора ви.

Тя може да бъде отличен начин да проверите сексуалната си съвместимост с евентуален бъдещ свой партньор. Често по време на първата си целувка хората се чувстват неловко, изпитват нервност или неудобство, но следващата може да се окаже разковничето за това имате ли бъдеще с човека срещу себе си или не.


Адаптация на www.purvite7.bg от www.edition.cnn.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,056 преглеждания

Comments are closed.