Кърменето през обектива на една жена

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

В чест на Световната седмица на кърменето, фотографката Тами Никол събра едни от най-изразителните си фотографии в прочувствено видео и ги направи достояние за хиляди хора по света, като им показа красотата на женското тяло в един толкова интимен момент, какъвто е кърменето на малкото дете.

Тами споделя, че за нея кърмещата жена е дълбоко вълнуващ обект за изобразяване, а запечатването на този толкова личен момент е особено важен и много специален за нея. Тя споделя още, че това е едно от онези неща в живота, които трудно, а често и рядко могат да бъдат описани с думи. Именно затова, фотографиите й са толкова изразителни, изпълнени с дълбоки чувства и със съкровени и вълнуващи моменти.

Проектът й се нарича „Разходки в майчинството“. Вероятно, защото чрез него тя успява да се пренесе в едни друг, съвършен свят, в който кърменето е нещо повече от физически акт.

За да отбележи по своему седмицата на кърменето, която в цял свят се случва между 1 и 7 август, тя селектира някои от своите любими снимки и ги съчетава в едно наистина дълбоко проникновено и чувствено видео, чието основно послание е въпросът: Какво всъщност представлява кърменето за една майка? Отговорите, авторката е вградила в самото видео.

Крайният резултат е наистина специално и трогателно видео, което показва неподправената красота, скрита в един на пръв поглед прозаичен акт. Естествената красота и дълбоки чувства, които бликат от кадрите на Тами със сигурност ще развълнуват всеки, отделил няколко минути, за да ги разгледа. Те вероятно ще са и причината мнозина да преосмислят отношението си към жените и майките и изключителната им роля в първите месеци от живота на всяко дете.

01

02

03

04

05

06

07

 

снимки: tammynicolephotography.com
текст: Нели Терзиева

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,632 преглеждания

Comments are closed.