“Никой не е твой” (книга)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Print

През август издателство „Апостроф“ публикува oткровената изповед на едно градско момиче –  „Никой не е твой“ от Христина Мираз.

„Никой не е твой“ НЕ е книга за любов. Това е разказ за човешките отношения такива каквито са наистина. За хората, които срещаме през живота си – хора, които ни ограбват, но в същото време и подаряват част от тях. Част, която остава „наша“ през целия ни живот. Книга за онези, които упорито се опитваме да забравим, но никога не ни се получава. За избора на хората как да „играят“ с живота си, разказ за хората, които не допускат варианта той да ги надиграе За моментите, в които мразим, обиждаме и сме разочаровани, но и обичани. За сродните души, които откриваме и губим. За хората, с които искаме да останем завинаги. За свободата, която направляват съдбите ни.

Рано или късно идва момент, в който човек си казва, че е време за промяна. „Свободата да си себе си се плаща скъ¬по, но е безценна. Стремежът да останеш жена и човек е над всичко. Мъжете са само част от пейзажа. Те се сменят като времето.“ Със сигурност е хубаво да вирееш до мъж, наподобяващ на сигурна и слънчева страна. Лукс е постоянно да пътуваш и да търсиш своето място, но е единственото пътешествие, което си струва. Защото все някак, някъде, пътят спира и обикновено е там, където се чувстваш на място и си казваш: „Тук принадлежа”.

В нестандартен стил и естетична визия „Никой не е твой“ ни разказва история, към която няма как да не останем съпричастни. Героите са толкова истински, сякаш всеки момент ще се разминем на улицата, в кафето или ресторанта. Бурната любов на ТЯ и ТОЙ вълнува от началото и края. История, разказана достоверно от мъжка гледна точка и неподправено от женска. Всъщност всеки читател ще се припознае малко или много в НЕЯ или НЕГО.

 

За Христина Мираз

Христина завършва специалност „Книгоиздаване“ във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“ през 2006 г. Съставител е на повече от 15 книги на различна тематика и от различен жанр. Работила е като журналист, PR и редактор.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,324 преглеждания

Comments are closed.