Край на мита за съвършената майка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

dobrata maika

Или как да загърбим стремежа към съвършенство, да си върнем здравия разум и да отгледаме чудесни деца.

Най-новата книга, която издателство Колибри подготвя да издаде по повод второто гостуване на Алисън Шейфър у нас, по покана на ПЪРВИТЕ СЕДЕМ – „Край на мита за добрата майка“, е за всички, които не се страхуват да са несъвършени. Очаквано тя се нарежда до другите интригуващи заглавия на канадската педагожка, които още с издаването си, се превърнаха в настолни книги на много съвременни родители – „Не, това не са глезотии и „Скъпи, провалих децата“.

АЛИСЪН ШЕЙФЪР е канадски педагог, психотерапевт, консултант и медиен експерт по проблемите на отглеждането и възпитанието на децата. Води телевизионни предавания на тази тема и рубрики в „Космополитън“, „Рийдърс Дайджест“, „Парентинг“ и други престижни издания. Книгите й „Скъпи, провалих децата“, „Не, това не са глезотии” и „Край на мита за съвършената майка” имат изключителен успех и многобройни тиражи в различни страни.

Едва ли има жена, избрала предизвикателството на майчинството, която да не се е чувствала безпомощна пред задачата да бъде добър и ценен от обществото родител.

Алисън Шейфър обобщава горчивия опит на множество съвременни майки, които в старанието си да са съвършени са се оказвали на прага на отчаянието. Тя предлага задълбочено изследване на заблудите им и доказва защо днешните модели за „добра майка” са не само неефективни, но водят до родителски провали и семейни кризи.

Има ли изход от тази патова ситуация? Как да обичаме децата си и да ги възпитаваме „правилно”? Как да устоим на натиска на образователната система? А на стандартите за щастие и успех, които нашата култура така агресивно налага?

Чрез действителни истории, разиграни проблемни ситуации и практически съвети Алисън Шейфър ни води по пътя на възможните отговори. По убедителен и забавен начин тя представя идеите си за промяна на перспективата в отглеждането и възпитаването на децата. Да бъдем отговорни и удовлетворени родители на щастливи деца е осъществима цел, твърди Алисън. Как да стане ли? Като отхвърлим културните стереотипи и бремето на непосилните си амбиции. Като се откажем от състезателността, надмощието и контрола… Като насърчаваме децата си и ги обичаме такива, каквито са.

Съвършеното семейство и съвършеният родител са просто митове.Тази книга е за всички, които имат куража да са НЕСЪВЪРШЕНИ!

Статията продължава на следващата страница…

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2

4,142 преглеждания

Comments are closed.