7 правила, които родителите забравят през лятото

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

summer time

Лято. Жега. Светло е до късно, деца и родители се разхождат на хлад в градинките до късно, а сутрин когато станат първата им работа е да включат телевизора, а вместо здравословна закуска се залавят за купата с пуканки от снощи и яростно я унищожават, зяпайки анимации.

Лятната ваканция действа отпускащо на всички.

Ето 7 правила, които родителите пускат на свобода през лятната ваканция:

1. Семейните вечери

Правилата повеляват… Всъщност, горещините са такива, че сладоледът за вечеря ви изглежда напълно в реда на нещата. Освен това го сервирате за трети път днес. Останалото от вечерята е всичко онова, което хлапетата успяват да напъхат в устата си, докато тичат от банята до балкона или детската площадка и обратно, за да напълнят отново водния пистолет с вода.

2. Задължителната баня преди лягане

Бяхте на басейн, плувахте в морето, децата прескачаха градинските пръскачки, джапаха във фонтана. Е, това всичко е вода, същата като тази в банята, нали? Сапунът е пренебрегнат, но умората често надделява и децата се случва да заспят без традиционната хигиенна баня.

3. Редовното време за лягане

Часът за лягане е трудно за бъде спазен, защото летните вечери са светли и дълги и изпълнени с всякакви интересни предизвикателства – барбекю на двора, фойерверки, лятно кино.

4. Ежедневното пускане на пералня

Основната дреха, от която имаме нужда през лятото, е банският, а за неговото пране не е нужна пералня? Децата скачат смело във вчерашните шорти със зелени петна от трева и тичат навън.

5. Забраната за лакомства

През ваканцията, за разлика от останалото време на годината, когато цялото семейство спазва някакъв определен режим на хранене, всичко забранено е позволено. Десерти, шоколади, бонбони – забраните за тях също са във ваканция!

6. Летните неразположения

Хрема, възпалено гърло, леки стомашни неразположения – всички те си отиват за ден, съвсем не както се инатят през зимните месеци.

7. Графиците и плановете

Лятото и ваканцията са за живот без график и без правила. Важно е да си починем – и ние, и децата. Е, едно-две правила може да оставите – все пак трябва и да се поспи, за да имат децата сили на следващия ден за нови подвизи, игри и забави.

По идея от www.babble.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

16,508 преглеждания

Comments are closed.