7 изцяло натурални средства за елиминиране на запека

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
zapek


Запек. Напоследък все по-популярен. Може би и вие сте склонни да го причините на себе си. Ако е така, то нашите съвети ще ви бъдат от изключителна полза. Истината е, че от ключово значение за борбата със запека е ежедневното спазване на балансирано хранене, но доста често човек има спешна нужда от облекчаване на симптомите.

Ето и нашите съвети в такива ситуации:

1. Превърнете в ритуал пиенето на 2 ч. л. до ¼ чаша лимонов сок в топла вода сутрин на гладно. Нека това бъде първото нещо, което правите, когато отворите очи.

2. Тази напитка можете да използвате и за среднощно облекчаване на симптомите.

3. Пригответе си чай от ленено семе: 1 ч. лъж. ленено семе се смесва с 1 л. изворна вода; оставя се да ври за около 15 мин. Приемайте по 1 чаша дневно – приготвянето на тази напитка отнема малко повече време, но ако я приемате ежедневно ще ви бъде от полза.

4. Малък трик за хората, които поназнайват от точков масаж: нанесете масло от лавандула върху ходилата си, за предпочитане по точките, които въздействат на дебелото черво.

5. Изпийте чаша наистина солен костен бульон (1/2 ч. л. сол в 200-300 мл. бульон)

6. Добавете 1 ч.л. доброкачествено рициново масло в сутрешната си вода с лимон (би трябвало да подейства в рамките на 4-6 часа)
Забележка: Някои хора имат нужда от по-голямо количество, но винаги е по-добре да започнете от малко и да добавяте. Използвайте само като краткосрочна мярка.

7. Пийте 100-150 гр. квас от цвекло (започнете с по-малко ако никога досега не сте пили) или саламура от добре ферментирала туршия със зеленчуци.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

21,360 преглеждания

Comments are closed.