6 решения за добър сън на вашето бебе

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Повечето млади майки имат две общи неща. Те всички са по-щастливи от всякога и също така те са по-уморени, отколкото са можели да си представят. В този момент вярвате или не, вашето бебе ще започне да спи… някога. Опитайте тези шест решения за добър сън, за да може това да се случи възможно най-рано.


Изградете програма преди времето за сън

Научете детето да разпознава, кога е станало време за сън. За целта може да изградите програма, която да повтаряте всеки ден. Например: къпане, обличане на пижама, хранене и четене на книга. Ако детето знае кога е дошло време за лягане, няма да бъде разочаровано и ще заспива по-бързо. Също така неговото тяло ще свикне към тази рутинна програма и то ще започне да се чувства изморено, щом разпознае знаците. 


Слагайте детето да спи, когато е уморено

Ако детето е жизнено и не показва признаци за сън, няма нужда да се опитвате да го приспите. Когато детето е изморено, тогава то ще заспи по-лесно. Опитвайте се да го приспивате в детското му креватче, а не в ръцете си. По-този начин детето няма да се стряска ако се събуди посрещ нощ и обстановката няма да му изглежда непозната.


Къпете детето преди сън

Топлата баня действа изключително успокояващо. Оставете детето да пляска и играе на воля във водата. Изключително важно е стаята, в която детето ще спи да бъде добре затоплена и атмосферата да предразполага за сън.


Масаж

Добрият масаж след топлата баня, също е предразполагащ към сън. 


Хранене

4-месечни бебета или по-малки се будят твърде често през нощта, тъй като трябва да бъдат хранени през няколко часа. Когато бебето навърши 5 месеца или повече се опитвайте да го научите да спи по-дълго време между храненията. Гледайте да е добре нахранено преди сън, за да не се събуди от глад скоро след това. 


Ранно лягане

Слагайте детето да спи в нормално време за сън и когато то се почувства уморено. Ако детето не е уморено или е превъзбудено, то няма да заспи и това ще представлява проблем за вас. 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,846 преглеждания

Comments are closed.