6 грешки, които майките допускат в грижата за красота си

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

beauty&baby

Когато ръцете ви са непрекъснато заети с малкия човек, грижата за външния вид и красотата лесно може да остане на заден план. Между смяната на памперси, кърменето и отчаяната нужда от сън не остава време за елементарна грижа за кожата на лицето, маникюра, грима и е лесно да се допуснат някои малки, но съществени грешки.

Вместо да продължавате да пренебрегвате грижата за външния вид и красотата, възстановете малките рутинни грижи, които ще ви помогнат да изглеждате по-отпочинала и по-свежа.

1. Заспивате преди да сте си махнали грима

Ясно е – изтощени сте до краен предел. Но да спите с грим е не просто неприемливо, а повече от вредно. Това може да доведе до запушване на порите и до влошаване състоянието на кожата на лицето като цяло.
Решението: Необходими са ви само две минути и най-обикновен лосион за почистване на грим и всичко може да е наред. Друг лесен трик за почистване на грима е да се въоръжите с влажни козметични кърпички за премахване на грим.

2. Пренебрегвате силата на мултифункционалните продукти

Със сигурност времето да си направите любимия опушен грим или да полегнете за 20-30 минути (сега, когато вече имате бебе това ви се струва истинско разхищение на време!), докато маската за лице си върши работата, винаги ви изглежда невъзможно, но все още можете да положите, макар и минимални, усилия за кожата си.
Решението: Избирайте продукти с комбинирано действие. Използвайте ВВ крем с SPF, защото той перфектно ще скрие малките недостатъци и ще допринесе за овлажняването на кожата, наред с това съдържа противосъстаряващи съставки и ще защити кожата от вредното влияние на слънчевите лъчи. Наред с това можете да подчертаете очите със спирала с лека формула, да сложите малко гланц за устни и сте готови да излезете навън.

3. Редовно не си доспивате

Липсата на сън може да накара кожата ви да изглежда състарена. Компенсирайте липсата на сън с някой хитър крем.
Решението: Вашият помощник отново може да е ВВ крем, но със светлоотразителен блясък. Това ще помогне на кожата ви да изглежда по-здрава и по-свежа.

4. Забравяте слънцезащитните кремове

Така както напоследък не пропускате да излезете от къщи с целия набор слрънцезащитни средства за малкото ви дете, не забравяйте и грижата за себе си. И детето ви и вие самата сте изложени на вредното влияние на слънцето особено в летните месеци, макар то често да е доста коварно и през пролетта и зимата, когато грее.
Предпазването от слънчевите лъчи ще предотврати хиперпигментация и образуването на петна по откритите части на тялото, меланоми и други поражения, далеч не само в козметичния сектор. В горещите дни не забравяйте слънчевите си очила и шапка, това не са разточителни аксесоари, а необходимост.

5. Използвате продукти с ретинол

Употребата на продукти, съдържащи ретинол, доказано помагат в борбата със стареенето на кожата и бръчките, но е добре да се консултирате с лекар за това дали употребата на подобни козметични продукти преди да сте стрели да кърмите, е добра идея.

Решението: По-добре е в периода след раждане и докато продължава кърменето да използвате антиоксидантни продукти, които ще спомогнат за намаляването на пигментацията и да избягвате такива, които съдържат ретинол.

6. Пренебрегвате ноктите си

Нормално е когато сте млада майка и бебето е само на дни да пожертвате маникюра, все пак не бива да рискувате да го одраскате по невнимание, но това не означава, че трябва да пренебрегнете добре изглеждащите нокти.

Решението: Можете да се грижите за маникюра си и у дома, защото вероятно няма да имате възможност да отделите време за посещение при професионалист, но забравете за използването на силни лакочистители и агресивни цветове, както и за прекалено дългите нокти. Безцветен лак и добре оформени с пила нокти е повече от достатъчно и за вас и за бебето.

 

Източник: www.parents.com

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

10,830 преглеждания

Comments are closed.