5 основни заблуди при избора на детска количка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Въпросът „Коя количка е най-подходяща за моето бебе? обикновено изниква на дневен ред още преди малчуганът да се е появил на бял свят, тъй като всяка майка добре знае, че в първите седмици след раждането възможността за разходки по магазините рязко намалява.

Ето защо е добра идея в последните седмици преди раждането да помислите за тази жизненоважна покупка.  Основните изисквания към идеалната количка следват да бъдат сигурност, стабилност, функционалност, компактност и цена. Всички останали критерии, най-вече визуалните и емоционалните, трябва да отстъпят пред разумния и практичен избор. Звучи добре на теория, нали?

Проблемът е, че съществуват доста заблуди относно бебешките колички. Ето някои от основните грешки, които можете да допуснете при избора:

1.Chipolino

1. Смятате, че най-добрата количка е най-скъпа

Вероятно сте забелязали, че с влизането в магазина консултантите се втурват да ви обслужват вежливо, предлагайки точно определени модели. При по-внимателно вглеждане във въпросните артикули ще забележите, че те са в най-високия ценови клас, имат един милион екстри (повечето без особена практическа стойност) и съмнителна степен на сигурност и надеждност. А именно последните две са от съществена важност, също както и при избора на семеен автомобил.

2.Mima

2. Водите се от марката

Ако детските колички бяха с марките на най-популярните автомобилни марки, мъжете със сигурност щяха да се тълпят най-много пред БМВ, но съпругите им вероятно щяха да предпочетат Мини Купър. Едно обаче е сигурно – и едните, и другите не биха рискували сигурността на своето най-голямо съкровище в името на сляпото следване на модна тенденция или шумно рекламирана марка.

3.cybex
3. Не отдавате съществено значение на избора между зимна и лятна количка

Двата основни вида детски колички, независимо дали са Lorelli, Peg Pereggo, Abc Design, Cangaroo, Chipolino или някоя друга марка, са зимни и летни. Зимните колички, в които децата могат спокойно да лягат и спят дори навън по време на разходка, са по-скъпи, тъй като
са по-масивни, големи и тежки и макар да са с универсално предназначение, често затрудняват майките. Преимуществата на този тип колички се изразяват в това, че могат да се трансформират в столче за кола или в удобно походно легълце. Цените по правило са по-високи от тези на летните; последните обаче са по-леки, по-маневрени и съответно по-лесни за използване.

4.Hauck
4. Не избирате количката според начина си на живот

Изберете количка според ежедневието си и в зависимост от местата, които очаквано ще посещавате заедно с бебето.

–          Количка за разходки предимно в парка е за майките, които ще се посветят изцяло на майчинството. Тя е голяма, широка, стабилна и в нея бебето ще може да спи, докато се разхождате или спортувате в парка. Подходяща е за дълги разходки.

–          Количка, с която ще можете да се движите свободно в централните градски части, където изненадите по павираните улици и неравните тротоари ще ви съпътстват ежеминутно. Тази количка трябва да е лека, маневрена, с по-големи и меки гуми на колелата и амортисьори, за да поемат неравностите. Удобната и мека седалка също е от голямо значение.

–          Ако сте от хората, които носят бебето в слинг, но от време на време избират количката, за да отскочат до хипермаркета или кварталната аптека, изберете количка, която да се сгъва и пренася лесно, за да можете да я качвате без проблеми в багажника на семейната кола или в асансьора. Тя ще ви служи добре и ако живеете в кооперация без асансьор.

–          Изберете модели, чиито седалки имат възможността да се въртят. По този начин, докато е малко, бебето ще може да е с лице към вас, а когато порасне – с лице към шарения свят.

За бебето е важно да е сухо и нахранено, за вас – да ви е лесно да го обслужвате,  затова изберете количката му според вашите навици.

5.Lorelli
5. Прекалявате с аксесоарите

Обърнете внимание и на някои аксесоари за бебешка количка като слънчобран, дъждобран, кош за покупки, допълнителни джобове, но не прекалявайте, защото излишествата от тях ще затруднят и вас и бебето ви.

Специалистите казват, че „бебешката количка е най-добрият приятел на всеки родител“, защото ще направи живота ви по-лесен и ще научи детето ви да се радва на новите неща в света около него. Точно такива верни приятели на всеки родител можете да намерите в  бебешки и детски магазин Baby.bg , където ви очакват най-добрите решения за вас и вашето дете.

Не забравяйте, че когато избирате количка за вашето бебе, вие инвестирате както в неговото здраве, така и в своето спокойствие.

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

51,947 преглеждания

Comments are closed.