5 модни хитрини за повече стил и чар

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Забелязали ли сте, че понякога дори най-дребните промени във визията ни я променят изцяло. Следващите модни хитрини сами по себе си не са новост, но изпробвано дават отличен резултат. Разбира се, това са само идеи, които всяка от нас може да развие, от които да се вдъхнови и които да инспирарат творчески пориви, които да изумят и самите вас, когато застанете пред огледалото. Пролет е, все пак, време е за свежи експерименти и добро настроение.  

zadomnapered-7

Копчетата – отзад! 

Това е една страхотна идея за трикотажните жилетки, топове, блузи, които са с копчета. Опитайте какво ще се получи ако ги закопчаете, но на гърба. Ако експеримента ви допадне, просто отрежете етикета, които е на гърба и дерзайте смело. Не всяка трикотажна дреха стаава за подобни смели идеи, но доказано повечето идеално пасват.

През 20-те години на миналия век редица известни модки къщи създват модели именно със закопчавене на гърба. През 40-те години Диор показва модел с подобно закопчаване, а Марк Джекъбс продължава традицията през 2010 г. Редица модни списания възраждат идеята и да ден днешен закопчаването на гърба не слиза от модната сцена.


nyud-1

Невидимият цвят

Или както повечето от нас го познават – телесен. Обувки, които не се забелязват, но отварят стъпалото и глезена и създават усещане за лекота и завършеност в тоалета. Обувките в телесен цвят могат да се комбинират с всякакви дрехи и цветове. Този цвят е подходящ за пролетно-летните месеци, а така също и за тържествени случаи и бизнес събития, когато дрес кода не е твърде строг. Обувките с телесн цвят могат да са на токчета, балетки или мокасини. Модните експерти горещо препоръчват в навечерието на топлите месеци да допълните гардероба си поне с един чифт обувки в този цвят, ако все още нямате.

ostronosyie-1

Островърхи балеринки

Много жени възприемат точно този вид обувки доста скептично, но остроносите балеринки са модел, който трайно се е установил в модните тенденции по целия свят.  За разлика от обикновените балеринки, остроносите придават допълнителна елегантност и изтънченост на стъпалото. За някои жени те притежават изключителна женственост и са предпочитани от почти всички жени с по-висок ръст. Разбира се и по-нисичките дами не биха се отказали от един-два чифта, защото те се комбинират отлично поли и рокли, но и с панталони.

tretya-veshh-2

Правилото на третия елемент

Ако просто облечете риза и дънки, вероятно ще усетите, че нещо ви липсва, ще се чувствате незавършени. Да, липсва ви небрежно преметнатия през раменете фин пуловер, жилетка или яке в контрастен цвят. В ролята на третия елемент могат да се впишат колани, шапки, ръкавици, накити, шалове и всякакви закачливи аксесоари. Чувствайте се свободни да избирате смело третия елемент, той е разковничето на добрия изглед.

butkatyi-1

Фигурата – стройна, краката – дълги

Някой може да не вярва, но едни дънки, впити по бедрата и широки в областта на прасците, визуално ще ги направят по-тънки и като цяло ще удължат краката. Подходящи са за дами с тяло тип „круша“. Наред с това, тези панталони успешно прикриват някои несъвършенства на краката.

Ние бихме пробвали. Очарователно е някак и ни допада. А вие?

източник: www.matrony.ru
използваните снимки са от Little Pink Houses и Full Spectrum, www.bittersweetcolours.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,402 преглеждания

Comments are closed.