47 усмивки! Изложба в подкрепа на децата със Синдром на Даун

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
2834461ef50


Откриването на изложбата е днес във Варна, на входа на морската градина от 18:00 часа с концерт, в който ще вземат участие известни български изпълнители, сред които са Деси Добрева, Жана Бергендорф, Маги Джанаварова и др.

Фотопроектът има за цел да покаже красотата и естествения образ на хората със синдром на Даун. Те са притежатели на 47 хромозоми, с една в повече от „стандартния”  човек, откъдето идва и изборът на числото 47 в темата, а усмивката е техния запазен знак – всички, които ги познават знаят, че тези хора притежават едни от най-прекрасните и заразителни усмивки на света и неслучайно от малки ги наричат „слънчеви”!

655-402-sindrom-na-daun

Чрез фотографията организаторите се опитват да покажат непознатия за обществото образ на децата, младежите и възрастните със синдром на Даун. Подчертават характерни за тях физически и емоционални черти и по фин и ненатрапчив начин ни представят естествената идея за това, че те са неразделна част от живота на всички нас. Това е шанс за всички да се докоснат до техния свят, виждайки го през очите на свободен и непредубеден човек.

Наред с децата, в изложбата намират място и фотографиите на слънчевите усмивки и на по-възрастни хора със Синдром на Даун. За втора поредна година организаторите поставят редица въпроси, отнасящи се до “слънчевите деца” – за нуждата от повече подкрепа, за нищожните 119 лева, които получават родените със синдрома след пълнолетие като социална помощ, за трудните битки на родителите още от още от родилния дом, където обикновено ги съветват да изоставят децата си, за страховете им, но и за радостите, които стоят над всичко това.

Можете да разгледате фотографиите на 47-те финалисти на интернет страницата на сдружението.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

12,210 преглеждания

Comments are closed.