20-те най-популярни имена за бебета в САЩ

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

krashtene500x400

А кои ли са най-популярните имена, които използваме у нас?

Изборът на име за вашето бебе е трудна задача. Често родителите, не само в САЩ, избират имена на своите идоли и хора, на които се възхищават, но понякога се спират на напълно уникални имена, които носят сантиментална стойност или представляват просто класически избор.

SSA– американската администрация за социално осигуряване е изготвила един списък на най-популярните имена, използвани от родителите през 2014 година: Ноа е фаворит при момченцата за втора поредна година, а Ема при момиченцата, изкачвайки се с една позиция по-нагоре в сравнение с 2013 г.

Класацията на SSA показва устойчива тенденция към запазване на подредбата в челната петорка и при двата пола. Очакванията за тази година обаче са, че името Шарлот ще скочи нагоре в класацията през 2015 , като се има предвид, че кралското бебе само преди дни беше наречено с това име, въпреки десетото си място през 2014 г.

Изборът на име за наследника най-много се влияе от имената на най-популярните публични личности от света на спорта и шоу-бизнеса. Именно тази тенденция посочва като най-устойчива The Today Show, които определиха името Боде (името на олимпийски скиор Боде Милър) за вероятно най-популярно при момчетата, а за момичетата – Монсерат (по името на популярна героиня от латинска сапунена опера) в момента.

А ето и официалните класации:

ТОП 10 на имената за момченца през 2014 година

1. Ноа

2. Лиъм

3. Мейсън

4. Джейкъб

5. Уилям

6. Етън

7. Майкъл

8. Александър

9. Джеймс

10. Даниел

ТОП 10 на имената за момиченца през 2014 година

1. Ема

2. Оливиа

3. София

4. Изабела

5. Ава

6. Миа

7. Емили

8. Абигейл

9. Медисън

10. Шарлот

Въпреки, че сме на хиляди километри от САЩ, вие намирате ли името на своето дете в тези две листи? Бихте ли избрали някое от посочените имена?

Ще се радваме да споделите с нас как сте нарекли своето бебе. Ако в редакцията ни се получат достатъчен брой отговори, ще се радваме заедно с вас да направим наша – родна класация за най-популярните имена, с които българските родители, наричат своите наследници.

Можете да изпращате отговорите си в лично съобщение на фейсбук страницата ни.

 

Източник: www.brit.co

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,089 преглеждания

Comments are closed.