Спешна помощ за любимите ви дрехи и аксесоари (част първа)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Имате петно от червено вино върху любимата си бяла блуза?  Не бързайте да я пращате в боклука! Вижте някои наистина гениални идеи как да спасите любимите си дрехи с подръчни средства, ако им се е случила някаква беда.

1-freezerjeans
1. Сложете дънките в найлонова торбичка и ги пъхнете във фризера за една нощ, за да се отстранят неприятните миризми. Фризерът ще убие повечето бактерии в текстила, причиняващи неприятни миризми, така няма да е нужно да се притеснявате, че цвета им ще избледнее тввърде бързо от честото пране.

2armpitstains
2. Всеки се е сблъсквал с упоритите захабявания под мишниците, особено на светлите дрехи. Можете да се справите с тях с лимонов сок или сода за хляб. Третирайте петната директно и оставете да подейства за няколко минути, след това изплакнете обилно и изперете по обичайния начин.

3vodka
3. Ако дрехите ви са поели силни неприятни миризми (на цигари, на готвено), напръскайте ги с малко чиста водка, в случай че нямате възможност да ги изперете преди отново да ги облечете.

4-shavingcream
4. Трудно отстранимите петна по дрехите си можете да почистите с малко крем за бръснене, преди да ги изперете по обичайния начин.

5-lipstick
5. Петна от червило можете да почистите ефикасно с лак за коса. Напръскайте петното и оставете за няколко минути да подейства. След това изперете по обичайния начин.

6-sunglassesnailpolish
6. Всеки, който носи очила знае за досадното разхлабване на миниатюрните им винтчета. Можете да ги фиксирате с безцветен лак за нокти.

7
7. Лакът за нокти е от полза и когато внезапно се появи бримка на финия чорап. Няма да го направи нов, но временно ще спре бримката да расте.

8-shoefile
8. Почистете упоритите замърсявания по любимите си велурени обувки с пила за нокти. Достатъчно е да изтъркате захабяванията както правите това с ноктите си.

9-vinegar
9. Неприятните петна върху кожените ботуши през зимата, причинени от водата и снега и химикалите в тях, можете да отстраните  с мека четка за зъби и оцет. Потопете четката в оцет и търкайте петното, докато изчезне.

10sneakerbakingsoda
10. С неприятната миризма и влага в спортните си обувки след тренировка можете лесно да се справите като поръсите вътрешността на обувката със сода за хляб.

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,363 преглеждания

Comments are closed.