17 причини, които пречат на забременяването

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
pregnancypregnancy

17. Нарушен баланс между приеманите здравословни и нездравословни мазнини. Мазнините в киселото мляко и ядките са сред добрите. Бързите закуски, прекалено препечената или препържена храна е добре да се избягва.

16. Прекалено активното спортуване. Ако мислите за бебе, препоръчително е да балансирате програмата си за физическо натоварване и да я облекчите. Претоварването пречи за изпълнението на „мисия бебе“.

15. Рязкото отслабване или твърде ниското тегло е една от причините много жени да не успяват да забременеят. Здравословното тегло е хубаво нещо, но ако наскоро сте отслабнали драстично и ИТМ е твърде стресиран, може да се превърне в причина за трудно забременяване. Организмът следва своя логика и знае кога да пести енергията си.

14. Прекалено високи нива на стрес. Намалете умственото натоварване, дайте си по-чести и по-продължителни почивки, пътувайте, излизайте сред природата. Това е валидно и за двамата партньори.

13. Честа употреба на лубриканти. Оставете ги настрана, дори да си мислите, че са ви жизнено необходими. Повечето от тях имат негативно въздействие върху репродуктивните способности.

12. Жените с нулева кръвна група, според научни анализи, отделят по-малко яйцеклетки през живота си. Това потенциално може да е причина за ранна менопауза.

11. Липсата на витамин D също е сред причините за безплодие. Поискайте от личния си лекар да назначи изследване на нивата му в организма ви. Ако е необходимо приемайте за известно време синтетичен витамин D, но само след консултация със специалист. Излизайте повече сред природата и се излагайте на слънце, най-вече между 9 и 11 часа преди обяд.

10. Химикалите, които се използват за производство на пластмасови бутилки и пазарни синтетични опаковки внасят в организма вещества, които могат да увредят качеството на репродуктивния материал. Опитайте се да ограничите използването им.

9. Животинските мазнини съдържат полихлорирани бифенили, които са вредни за хората. Те могат да попречат на забременяването. Предпочитайте меса, приготвени в домашни условия и от домашни ферми.

8. Пародонтозата и възпаленията на венците създават условия за бактериални инфекции в устната кухина. Погрижете се за лечението им, тъй като те имат негативно влияние върху яйцеклетките и сперматозоидите, а от там косвено затрудняват и зачеването. Не пропускайте профилактичните прегледи.

7. Предавателите и антените на мобилните оператори, сателитните чинии и всякаква подобна техника, разположена в близост до домовете въздейства отрицателно върху качеството на репродуктивния материал, особено при мъжете. В това число влизат и смарт устройствата.

6. Прекалено тесни дрехи и пристягащо бельо от синтетични материи са сред едни от основните причини за безплодие. Избирайте меко памучно бельо и удобни, широки дрехи.

5. Липсата на сън пречи не само на ежедневните рутинни дейности, но се отразява отрицателно и върху репродуктивните способности. Това е една от най-честите причини за безплодие.

4. Токсините са навсякъде сред нас. Опитвайте се да се храните с чиста, екологична храна. Правете поне един ден седмично детоксикиращи процедури.

3. Ходете на йога. Няма нищо по-отпускащо и полезно за тялото и ума, ако сте решили, че ви е време за бебе.

2. Не хуквайте към банята непосредствено след секс. Оставете време на сперматозоидите да достигнат желаната дестинация.

1. Намерете идеалното съотношение между ръст и телесно тегло. От това, вярвате или не, забременяването също зависи.

www.truthinsideofyou.org
FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

36,253 преглеждания

Comments are closed.