11 години партньорство за по-добър живот за майките и бебетата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

cities_map with logo

11 години партньорство за по-добър живот за майките по целия свят празнуват Pampers и УНИЦЕФ чрез кампанията 1 опаковка = 1 ваксина

Pampers и УНИЦЕФ с кампанията „1 пакет = 1 ваксина“ показват, че със съвместни усилия светът може да бъде по-добро място за майките и техните деца. В знак на благодарност към всички родители в България, Pampers продължава каузата да помага на новородените от първия им ден, като дарява пелени на 20 български родилни отделения.

От днес – 19 декември, всички могат да покажат своята подкрепа като гласуват на  Facebook страницата на Pampers за съответния град. Гласуването приключва на 31 декември, когато ще бъдат обявени и публикувани 20-те български родилни отделения, които ще бъдат подкрепени с пелени от Pampers. Всеки глас подпомага световната кампания на Pampers и УНИЦЕФ „1 пакет = 1 ваксина“ в името на по-добър живот на майките и децата в България и по света.

От началото на кампанията Pampers помага на УНИЦЕФ да елиминира неонаталния тетанус в 19 страни, като остават още 19.  Целта е да бъде премахната болестта навсякъде, където тя все още съществува и е заплаха. За 11 години години смъртност от неонатален тетанус  при новородените в световен мащаб е намаляла с повече от 60%.

Близо 67 милиона жени и техните бебета живеят в трудно достъпните райони в страни с ниски доходи  нямат достъп до качествено здравеопазване. На много места неонаталният тетанус е все още главна причина за детската смъртност заради липсата на адекватни здравни услуги, имунизации и хигиенни практики. Въпреки че болестта е предотвратима чрез една единствена ваксина, 49 000 хиляди новородени умират всяка година от неонатален тетанус. Това означава, че в тези страни на всеки 11 минути умира едно бебе.

Pampers продължава да подкрепя УНИЦЕФ в усилията да елиминира неонаталния тетанус във всяка страна, където той все още е заплаха, като дарява средствата, необходими за покупката на една ваксина, или помага за нейното доставяне.

Помогнете ни да направим по-добър живота на майките и децата от България. Всеки  глас ще помогне!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,338 преглеждания

Comments are closed.