10 трика да се събуждате с перфектна коса

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

perfect hair

Повечето жени, а вероятно и мъже, смятат, че да има човек добър вид сутрин, когато става от леглото и косата му да не прилича на „ритана кошница“, е невъзможно.

Е, оказва се, че и тази задача има решение и то е напълно постижимо всеки ден.

Ето как!

Няколко основни правила:
– Никога не си лягайте с мокра коса, защото се заплита по-лесно
– Използвайте студената струя на сешоара
– Сресвайте косата си преди лягане

1. Сплетете косата си на хлабава плитка преди лягане
По този начин ще я опазите от заплитане и накъсване, особено ако е по-дълга. Не сплитайте косата си мокра.

2. Използвайте кокосово масло
Нанесете няколко капки кокосово масло преди вечерното разресване.
Кокосовото масло ще направи косата ви супер лъскава и ще премахне статичното електричество. Нанасяйте го в краищата и избягвайте корените и скалпа.

3. Сменете калъфките на възглавниците
Коприненото спално бельо намалява триенето, което на практика причинява накъсване на косата, разцепване на краищата на косъма и загуба на коса. Къдравите коси обичат особено сатенени и копринени калъфки. Инвестицията си заслужава. Можете и да завържете косата с копринен шал преди лягане, особено ако имате къдрави коси.

4. Гел от алое вера преди лягане
Смесете малко гел от алое вера и вода и нанесете непосредствено преди лягане. Алое вера е отлично средство за защита и хидратация на косъма, подобно на кокосовото масло.

5. Лосион за тяло, но на косата
По начина, по който лосионът за тяло подхранва кожата ви, така би се грижил и за косата ви. Разтъркайте малко количество лосион за тяло между дланите си и нанесете върху краищата на косата си. След това внимателно разрешете.

6. Направете си кок
Ако косата ви е дълга, можете вместо плитка да си направите кок. Вържете я на хлабава опашка , а след това я завийте на висок кок. На сутринта ще имате гладка и лъскава коса.

7. Бебешките продукти са незаменими за косата
Бебешките лосиони, масла и млека за тяло са много нежни и съдържат хипоалергенни компоненти. Можете дори да използвате бебешки шампоан за къпане и това по никакъв начин няма да й навреди, а точно обратно. Освен прекрасния аромат на бебе, косата ви ще е мека и нежна.

8. За хубави къдрици – използвайте талк или бебешка пудра
Поръсете корените на косата с бебешка пудра, срешете косата и завийте с копринена кърпа или нощна шапчица. На сутринта ще имате прекрасни холивудски къдрици.

9. Спете с чорапи… на главата
Ако искате да се събудите с идеално гладка коса на сутринта, преди да си легнете срешете косата си грижливо и направете идеално гладък кок, след което внимателно го приберете под еластичен копринен чорап. Ако е нужно можете да прихванете с фиби.

10. Аксесоари за коса през нощта
Пластмасовите аксесоари за коса се оказват най-практични, защото са най-нежни към косата. Особено ако искате да укротите бретона, най-добре го направете с малка пластмасова шнола, вместо метална, защото втората лесно може да увреди косата по време на сън.

източник: quemas.mamaslatinas.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,070 преглеждания

Comments are closed.