• No categories

Зеленчукови рози

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Zelen4ukovi rozi

Резените зеленчуци могат да бъдат истинско вдъхновение при презентацията на което и да е ястие. Тази салата от печен зарзават например изглежда като цвете.

Необходими продукти за 4 порции:

– 2 тъмнозелени или жълти тиквички
– 4 малки чушки долма
– 1 патладжан
– 4 с. л. крем-сирене
– 2 с. л. маслинена паста или ситно нарязани маслини

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките и патладжанът се нарязват на тънки кръгчета. Кръгчетата патладжан се слагат за 20 мин. в 1 л студена вода, в която са разтворени 2 с. л. морска сол. Измиват се и се подсушават.

2. Чушките се почистват от семките и се запичат във фурната, предварително загрята на 200° С за 10 – 15 мин.

3. Тиквичката и патладжанът се намазват с четка със зехтин и се запичат на грил тиган, докато се зачервят от двете страни.

4. Крем-сиренето се разбърква, за да стане по-меко.

5. Изпечените кръгчета тиквичка и патладжан се нареждат едно до друго, като се застъпват и се редуват. За една роза са необходими 5-6 кръгчета. Отгоре се намазва слой от маслинената паста и слой от шприцовано крем сирене. Всичко се навива на руло.

6. Полученото руло се слага в центъра на запечената чушка. Зеленчуковите рози може да се поднесат с песто или винегрет.

Вкусната и красива рецептата ни предоставиха: 

menu logo  списание Меню
  www.menumag.bg

Предлагаме ви да опитате и:

Rulo s 2 pulneja_01   Руло с два пълнежа

   Раци с вино

   Пикантна паста по провансалски

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

4,137 преглеждания

Comments are closed.