Зеленчукови рози
Резените зеленчуци могат да бъдат истинско вдъхновение при презентацията на което и да е ястие. Тази салата от печен зарзават например изглежда като цвете.
Необходими продукти за 4 порции:
– 2 тъмнозелени или жълти тиквички
– 4 малки чушки долма
– 1 патладжан
– 4 с. л. крем-сирене
– 2 с. л. маслинена паста или ситно нарязани маслини
Начин на приготвяне:
1. Тиквичките и патладжанът се нарязват на тънки кръгчета. Кръгчетата патладжан се слагат за 20 мин. в 1 л студена вода, в която са разтворени 2 с. л. морска сол. Измиват се и се подсушават.
2. Чушките се почистват от семките и се запичат във фурната, предварително загрята на 200° С за 10 – 15 мин.
3. Тиквичката и патладжанът се намазват с четка със зехтин и се запичат на грил тиган, докато се зачервят от двете страни.
4. Крем-сиренето се разбърква, за да стане по-меко.
5. Изпечените кръгчета тиквичка и патладжан се нареждат едно до друго, като се застъпват и се редуват. За една роза са необходими 5-6 кръгчета. Отгоре се намазва слой от маслинената паста и слой от шприцовано крем сирене. Всичко се навива на руло.
6. Полученото руло се слага в центъра на запечената чушка. Зеленчуковите рози може да се поднесат с песто или винегрет.
Вкусната и красива рецептата ни предоставиха:
Предлагаме ви да опитате и:
4,137 преглеждания