Зеленчукови пръчици
2 порции
1 малка тиквичка
2 малки моркова
1 зелена чушка
1 червена чушка
0.100 кг зелен фасул
Тиквичката, морковите и чушките се нарязват на тънки пръчици. По отделно се готвят – слагат се в нагорещен /керамичен/ тиган, разбъркват се с щипка риган и се похлупват, за да се задушат леко. Важно е да останат хрупкави.
Зеленият фасул се вари в тенджера под налягане /когато е по-голямо количество/ или на бавен огън в малко вода и сол.
Приготвя се заливка от лимон, зехтин, риган, сол /или лъжица соев сос/ и малко мед, с която се объркват всички зеленчуци. Добре е заливката да престои поне 30 минути, за да се овкуси добре.
1,628 преглеждания